Egy napig megint a gyerekeké lesz a Müpa

2017.05.22
Május 28-án mesével, zenével és körhintával, busszal valamint számos kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat a Müpában, ahova most már akár hajón is érkezhetnek. Bár a Müpa eddig is minden vasárnap ingyenes Cifra Palotával várta a családokat, május 28-án Cifra Palota XXL – Gyermeknap címmel azonban a megszokottnál jóval nagyobb rendezvénnyel készülnek. És ezúttal nemcsak a belső terekben, de jó idő esetén az épület előtti területen is programokkal várják a gyerekeket. 


A Müpa előtti színpadon például zenészek váltják egymást: a sort a Cimbaliband nyitja, majd a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál. Déli 12 órától a Czutorborsók lemezbemutató koncertjét láthatják, majd a Mintapinty, és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba à la drums zárja a sort. A Fesztivál Színház színpadán az ütőhangszerek világába leshetnek be a gyerekek Bachtól Mennensig, 13 órától pedig egy robotlány különleges kalandjai elevenednek meg az Ann-droid című zenés színházi előadáson. 

Müpa gyereknap

Mindeközben a Müpa parkolója ismét kreszpályává változik, ahol a biciklivel vagy rollerrel érkezők is próbára tehetik közlekedési tudásukat. Ugyanakkor a nagyobb járművek kedvelői sem maradnak élmények nélkül, a VT-Arriva egy busszal települ ki a rendezvényre, ahol a legkisebbek megismerkedhettek a biztonságos utazás szabályaival. A WWF – Élő Duna programja már a környezetvédelem fontosságára hívja majd fel a figyelmet, a Könyvmolyoló keretében pedig meseírók varázsolnak könyves ligetet a Müpa elé.

Sajtókapcsolat

ArrivaBus Kft.

8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Telefon: +36 22 317 575

 

1119 Budapest, Andor u. 27-31.

Telefon: +36 1 371 0896
E-mail: sajto@arrivabus.hu

 

Krsják Attila Noé

kommunikációs munkatárs

krsjak.attila@arrivabus.hu

+36 20 257 0900

Facebook