Garamszegi Gábor nyerte az év buszvezetője versenyt

2016.09.26
Az utasok döntése alapján a VT-Arrivánál és színészként is dolgozó Garamszegi Gábort választották a legjobb autóbuszvezetőnek idén. A Budapesti Közlekedési Központ által készített videókat több mint félmillióan tekintették meg és közel 10 ezer szavazat érkezett az Év sofőrje díj várományosaira. Budapesti Közlekedési Központ által meghirdetett versenyben az a járművezető vehetett részt, aki 2015. január elseje óta nem okozott saját hibás balesetet, akinek a munkájára nem érkezett az utasok részéről megalapozott panasz, illetve aki a munkáját mindig határidőre és pontosan elvégezte.

Több mint félmilliószor nézték meg a videókat


A játék két szavazási körből állt. Első körben a szolgáltatók – BKV Zrt., VT-Arriva Kft., VOLÁNBUSZ Zrt., –  által jelölt járművezetőkre, illetve az ügyfelek jelöltjeire, összesen 33 dolgozóra lehetett szavazni. A legtöbb szavazatot begyűjtő három buszvezető, valamint egy trolibuszvezető jutott tovább. A közönségszavazatokon kívül a BKK szakmai zsűrije is kiválasztott a jelöltek közül három további autóbusz- és egy trolibuszvezetőt, akik szintén a második körbe kerültek. Az így összeállt nyolc versenyzőről bemutatkozó videó készült, amelyekre 2016. szeptember 12-től 21-ig lehetett szavazni a BKK közösségi média oldalán.

A járművezetőkről készített videók rendkívül sikeresek voltak: másfél hét alatt több mint félmilliószor tekintették meg a versenyzők filmjeit. A megadott határidőig közel 10 ezerszer nyomták meg a tetszik gombot a jelöltek videói alatt. A legtöbb szavazatot autóbusz-kategóriában – összesen 3256-ot – Garamszegi Gábor kapta, így a Budapesti Közlekedési Központ ügyfeleinek szavazata alapján ő lett az év legjobb sofőrje.

A nyertes Garamszegi Gábor 

Gábor a Szép Ernő Színház tagja, emellett szinkronizálni is gyakran hívják, többek között a Trónok Harca című sorozatba. Saját bevallása szerint legjobban a kertvárosi autóbuszvonalakon szeret dolgozni, mert ott személyes kapcsolatot tud kiépíteni az utasokkal, sokakat név szerint is ismer. A 3 gyermekkel és 6 unokával büszkélkedő év sofőrje úgy nyilatkozott: jó érzéssel tölti el, hogy hasznos munkát végezhet és ezzel a közösséget is szolgálhatja.

A BKK felkérésére a ráckevei Duna Relax & Event Hotel egy kétszemélyes wellness hétvégével jutalmazta meg az év sofőrjeit. Mivel az egyik nyertes a második helyen záró jelöltnek ajánlotta fel saját jutalmát, ezért a hotel újabb pihenő csomagot ajánlott fel még az eredményhirdetés közben. A további hét jelöltet ajándékcsomaggal jutalmazták.

Sajtókapcsolat

ArrivaBus Kft.

8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Telefon: +36 22 317 575

 

1119 Budapest, Andor u. 27-31.

Telefon: +36 1 371 0896
E-mail: sajto@arrivabus.hu

 

Krsják Attila Noé

kommunikációs munkatárs

krsjak.attila@arrivabus.hu

+36 20 257 0900

Facebook