Gyakrabban közlekedik a 100E közvetlen repülőtéri járat

2018.05.17
Felkerült a Budapesti Közlekedési Központ honlapjára a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, illetve a Gyömrői út térsége kiszolgálásának bővítésével kapcsolatos társadalmi egyeztetés lezáró dokumentuma. Ahogyan azt Tarlós István főpolgármester korábban bejelentette, a belvárost és a repülőteret összekötő 100E busz 2018. május 18-tól az eddiginél lényegesen sűrűbben, 30 helyett 20 percenként közlekedik a VT-Arriva üzemeltetésében. Emellett az utolsó járat a repülőtérről az eddiginél később, 1:20-kor, az első hajnali 100E a belvárosból korábban, 3:40-kor indul. Így a korábban vagy később érkező/induló repülőgépek utasai is kényelmesen, átszállás nélkül tehetik meg a belváros és a repülőtér közötti utat.
A belváros és a repülőtér között közvetlen, átszállás nélküli kapcsolatot biztosító 100E buszjárat 2017 júliusa óta közlekedik, a buszjárat elindítása előtt a repülőtér a belvárosból csak átszállással volt megközelíthető. A járat utasforgalma az elmúlt egy évben dinamikusan növekedett, jelenleg naponta mintegy 4000 utas veszi igénybe. A BKK a 100E autóbuszjárat elindítása óta folyamatosan vizsgálja a járat utasforgalmát, ami kiterjed a napi utasforgalom alakulására és a hét egyes napjai közötti eltérésekre is. A repülőtéren jelentkező utasforgalom sokszor nem egyenletes, ahogy a repülőgépek érkezése sem, ezért néha csak egy repülő, máskor azonban több járat utasai érkeznek egyszerre a repülőtéri buszjárat megállójába. Egyes buszindulásokhoz – amennyiben az utasszám indokolja – a BKK menetrenden felüli, mentesítő járat indulását is biztosítja néhány perccel később.

A Budapesti Közlekedési Központ 2018 februárjában bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, illetve a Gyömrői út térsége kiszolgálásának fejlesztésére, bővítésére vonatkozó javaslatát, amelyet a XVIII. kerületi önkormányzattal együttműködve dolgozott ki. A tervekben mind a 100E, mind a 200E buszjárat fejlesztése szerepet kapott. A BKK továbbra is kiemelt figyelmet fordít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló autóbuszjáratok közlekedtetésére annak érdekében, hogy az utazási igényekhez legjobban igazodó szolgáltatást nyújtson.

A 100E repülőtéri buszjárat fejlesztése
A belvárosi Deák Ferenc teret és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret összekötő 100E buszjárat május 18-tól az eddiginél lényegesen sűrűbben, 30 helyett 20 percenként közlekedik. A hajnali első járat a Deák Ferenc térről az eddiginél korábban, 3:40-kor, az utolsó 100E busz pedig később, 1:20-kor indul a repülőtérről, így a korábban induló, vagy a később érkező repülőgépek utasai is kényelmesen, átszállás nélkül tehetik meg a belváros és a repülőtér közötti utat.

További fejlesztést jelent, hogy június 16-tól a 100E busz a Liszt Ferenc repülőtér indulási szintjére érkezik – ezzel is segítve, hogy az utasok minél gyorsabban megközelíthessék a check-in pultot –, miközben a belváros felé továbbra is az érkezési szintről indulnak a járatok.

Tovább bővülnek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jegyvásárlási lehetőségek is újabb automaták üzembe helyezésével: a 100E busz Kálvin tér M megállójánál már kihelyeztek egyet, rövidesen pedig a Deák Ferenc téri végállomáson is újabb automata biztosítja a gyorsabb és kényelmesebb jegyvásárlást.

Sajtókapcsolat

ArrivaBus Kft.

8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Telefon: +36 22 317 575

 

1119 Budapest, Andor u. 27-31.

Telefon: +36 1 371 0896
E-mail: sajto@arrivabus.hu

 

Krsják Attila Noé

kommunikációs munkatárs

krsjak.attila@arrivabus.hu

+36 20 257 0900

Facebook