Ismét bevette a buszt a Karácsonyi Kóruskommandó

2018.12.13

Különleges élményben lehetett része a 97E járaton utazóknak szerda este Budapesten a 17. kerületben.  A rákoskeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola alsó tagozatos diákjaiból álló Kicsinyek Kórusa ugyanis ünnepi dalokkal és rögtönzött koncerttel lepte meg az utazóközönséget. A „Kóruskommandó” néven elhíresült formáció repertoárjából nem hiányozhattak a klasszikus karácsonyi dalok, de több ismert popsláger is felcsendült az este folyamán a VT-Arriva által üzemeltett külvárosi buszon, amelyet a közönség nem kis örömére Fodor Zsolt, a mesélő buszsofőr vezetett.

A lelkes fiatalok, a kórus vezetője Göncz-Tóth Szilvia, valamint a szülők délután öt órakor indultak el az iskolából, hogy a Kucorgó-Rákoskeresztúr-Örs vezér tere útvonalon a karácsonyra való ráhangolódást segítve énekeljenek a 97E járaton utazóknak. A kis csoport nem kis örömöt és szívmelengető pillanatokat hozott a szürke hétköznapok, hiszen ahogy elkezdtek énekelni, a felnőttek azonnal kizökkentek a napi rutinból és a telefonjukat hirtelen nem nyomkodásra használták, hanem elkezdték fotózni a kicsiket, vagy telefonáltak azonnal a családnak, hogy ők is jöjjenek és hallgassák a különleges produkciót. Megható pillanatok is voltak: egy nyugdíjas néni könnybe lábadt szemmel utazott végig a gyerekekkel és hallgatta az ünnepi dallamokat.

„Kell, hogy az itt 7-10 éves valójukban felsorakozott majdani jövő felnőttjei megtanuljanak ebben a szürke érdekvilágban önzetlenül, pénz nélkül is adni, és mosolyt, hálát visszakapni! És ha egy még kisebb gyermek arcán lesz meglepetéstől boldog mosoly.... nos, akkor tervünk tán még jobban célba ért! Bízunk benne, hogy sokaknak sikerült az énekléssel örömöt szerezni és hagyományt tudunk vele teremteni! ”– mondta az akció ötletgazdája Zilahyné Vona Éva.

A mesélő sofőrként elhíresült Fodor Zsolt hozzátette: „Nehéz sorsú gyermekként szívügyem, hogy az emberek felé visszaadjam azt a sok jót, amit kaptam. Legyen az egy kedves gesztus, hogy megvárom a rohanó embereket a megállóban, vagy felsegítek egy idős embert a buszra, a biztonság és menetidő betartása mellett ezekre is igyekszem odafigyelni a napi munkám során. A Karácsonyi Kóruskommandó különösen közel áll a szívemhez és örülök nagyon, hogy a lehetővé tette munkáltatóm, a VT-Arriva is, hogy a Dallambuszt vezethessem és részese legyek ennek a csodának!”

Sajtókapcsolat

ArrivaBus Kft.

8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Telefon: +36 22 317 575

 

1119 Budapest, Andor u. 27-31.

Telefon: +36 1 371 0896
E-mail: sajto@arrivabus.hu

 

Krsják Attila Noé

kommunikációs munkatárs

krsjak.attila@arrivabus.hu

+36 20 257 0900

Facebook