Ragadd meg a kulcsot állásbörze

2016.05.21
A munkaadók és a leendő munkavállalók gyorsabb egymásra találásához nyújt segítséget a „Ragadd meg a kulcsot!” elnevezésű állásbörze. A rendezvényen a negyvennél is több cég képviselői több mint 500, az OFA programjához már sikeresen regisztrált, de munkáltatói elköteleződéssel még nem rendelkező álláskereső sofőrjelölttel találkozhattak, folytathattak megbeszélést és írhattak alá foglalkoztatási szándéknyilatkozatot, hogy minél előbb megkezdődhessen a leendő munkavállalók képzése.

A rendezvénysorozat nyitóállomása május 21-én Budapesten volt, amelyet Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter nyitott meg az Óbudai Egyetemen.

A kormány célja változatlanul az, hogy Magyarországon minél többen jussanak biztos megélhetést jelentő munkához – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter a tárca és Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a kormányhivatalok által a közúti áru- és személyszállítás iránt érdeklődők számára rendezett állásbörzén.

A kormány tavaly indította útjára a hivatásos gépjárművezetőképzés-támogatási programját, amelynek keretében több ezren szerezhetik meg ingyen a jogosítványt.

Hozzátette: az akcióval a növekedésre kész vállalatok rátermett és képzett munkavállalókat alkalmazhatnak, az álláskeresők pedig hosszú távra találnak megfelelő elhelyezkedési lehetőséget. A program keretében már több mint 1200-an tanulnak és csaknem 300-an meg is szerezték jogosítványukat, eddig több mint 230 munkáltató jelezte, hogy igényt tart a képzett munkaerőre – ismertette az adatokat a szakminiszter.

A magyar fuvarozók teljesítményének növekedését a megfelelően képzett hivatásos gépjárművezető-hiány erősen fékezi – hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette: az utóbbi években a tehergépkocsi-vezető és kamionsofőr foglalkozásokban volt a legtöbb olyan állásajánlat, amelyekre nem volt elegendő, illetve megfelelő jelentkező. Hasonló a hiány az autóbuszvezetők vonatkozásában is. Ezért a kormány az elmúlt években több programot is indított az autóbusz, valamint tehergépjármű-vezetői munkaerőhiány enyhítése érdekében. Ezek összesen több mint háromezer ember elhelyezkedését segítették.

Az Óbudai Egyetemen tartott rendezvényen mintegy negyven munkáltató, köztük a VT-Arriva is részt vett. Az állásbörzén  standokon kiállított standon személyes interjúkra nyílt lehetősége az érdeklődőknek. 

A sorozat folytatódik, az alábbi helyszíneken és időpontokban:

2016. június 6. Békéscsaba
2016. június 10. Kecskemét
2016. június 15. Nyíregyháza
2016. június 20. Székesfehérvár
2016. június 29. Zalaegerszeg
2016. július 5. Miskolc

Sajtókapcsolat

ArrivaBus Kft.

8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Telefon: +36 22 317 575

 

1119 Budapest, Andor u. 27-31.

Telefon: +36 1 371 0896
E-mail: sajto@arrivabus.hu

 

Krsják Attila Noé

kommunikációs munkatárs

krsjak.attila@arrivabus.hu

+36 20 257 0900

Facebook