Stabil befektetéssel erősíti magyar piaci pozícióját az Arriva

2020.10.05

2020. október 1-től az Arriva 99%-os tulajdonosává vált a VT-ARRIVA Kft-nek. A hazai operáció mögött így egy erős hátterű, nemzetközi, stabil befektető áll, akinek a magyar piac iránti elkötelezettsége több mint 12 éve töretlen. A befektetéssel tovább erősödik a VT-ARRIVA Kft. pozíciója Magyarországon.

Az Arriva erős piaci lehetőséget lát Magyarországon, ezért befektetésével a fejlődésbe és a biztos jövőbe vetett bizalmát is kifejezi, egyúttal elismeri és értékeli vele azt a munkát is, amit a magyarországi kollégák végeznek. Az új tulajdonosi szerkezet eredményeként változik a cégvezetés összetétele, ezentúl ügyvezetőként Körmendi Anikó és Szepesi Péter képviseli a VT-ARRIVA Kft-t és a Bus-Service Kft-t. Szepesi Péter eddig is a vállalatok egyik ügyvezetője volt, Körmendi Anikó pedig 2005 óta dolgozik a cégcsoportnál és 2009 óta az Arriva Hungary Country Managing Director-a.

A VT-ARRIVA által nyújtott szolgáltatásokban nem lesz változás: az eddig megszokott magas színvonalon dolgozik tovább a magyar csapat. A VT-ARRIVA Kft. a befektetéssel továbbra is sikeres, biztos jövő elé néz, stabil munkahelyet jelentve jelenlegi és új munkatársainak is.

Az 1938-ban alapított Arriva közösségi közlekedési szolgáltatásokat nyújtó multinacionális vállalat, a Deutsche Bahn leányvállalata. Az Arriva busz, vasúti és villamos közösségi közlekedést biztosít Európa 14 országában, köztük - a VT-ARRIVA Kft-n keresztül - Magyarországon is. A nemzetközi vállalatcsoport több mint 53 000 munkatársa évente több mint kétmilliárd utast szállít. A VT-ARRIVA 2012 óta a BKK megbízható vállalkozó partnere, Európa egyik legfiatalabb buszflottájával a megrendelő BKK és az utasok elégedettségére nyújtja szolgáltatását Budapesten. A jelenlegi járványhelyzetben mind az Arriva csoport, mind a VT-ARRIVA Kft. mindent megtesz az utazás, az utasok és a munkatársak biztonsága és a szolgáltatás folyamatossága érdekében. Ebbe beletartozik a buszok napi fertőtlenítése, az egyéni védőeszközök használata és a helyi járványügyi előírások maximális betartása.

Sajtókapcsolat

ArrivaBus Kft.

8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

Telefon: +36 22 317 575

 

1119 Budapest, Andor u. 27-31.

Telefon: +36 1 371 0896
E-mail: sajto@arrivabus.hu

 

Krsják Attila Noé

kommunikációs munkatárs

krsjak.attila@arrivabus.hu

+36 20 257 0900

Facebook